Tostowe śniadanie od Royal Catering

W ofercie naszego sklepu internetowego pojawił się zupełnie nowy produkt: toster elektryczny. Proponowane modele są wytrzymałe i wydajne. Pozwalają przygotować nie jednego, nie dwa, ale od czterech do sześciu tostów w tym samym czasie! Jakie jeszcze tajemnice kryją tostery od Royal Catering?

Tosty z jajkiem

Podobno śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Odpowiednio skomponowany dostarczy nam energii na kilka godzin. Wiadomo, że najbardziej wyszukane są te jedzone w sobotę i niedzielę. Powód? Wówczas zazwyczaj mamy więcej czasu na ich przygotowanie lub po prostu odwiedzenie naszej ulubionej kawiarni lub restauracji. Tym, co często pojawia się podczas porannego posiłku jest tost, który kojarzy się z pieczywem wyskakującym z tostera niczym lekkoatleta skaczący o tyczce. Można je jeść na słodko lub słono, z pikantnymi przyprawami lub kwaśnymi dodatkami. Doskonale smakują z białą, twarożkową kołderką lub polane złocistym miodem.

Co nowego na emaks.pl?

Znamy potrzeby naszych klientów, dlatego do oferty sklepu emaks.pl dodaliśmy produkty, które na pewno przypadną Wam do gustu:

Toster_Royal_Catering_RCET-4

Toster na 4 kromki

Toster_Royal_Catering_RCET-6

Toster na 6 kromek

Nowe modele (toster RCET-4 oraz toster RCET-6) to o produkty wszechstronne. Nadają się jako profesjonalne wyposażenie gastronomiczne zarówno małych, jak i dużych kuchni. Sprawdzą się także w domowych warunkach, w których Pani domu chce szybko przygotować (w jednym czasie) większą liczbę tostów.

Co charakteryzuje toster do kanapek Royal Catering?

  • Stylowy wygląd – tostery wykonane są ze stali nierdzewnej, która nadaje im surowego i jednocześnie nowoczesnego wyglądu.
  • Mocne jak stal – wspomniany inox cechuje podwyższona odporność na różne uszkodzenia mechaniczne oraz posiada właściwości antykorozyjne.
  • Czy może być prościej? – łatwą obsługę zapewnia timer. Odmierza on czas pieczenia i informuje o jego zakończeniu. Po sygnale dźwiękowym, za pomocą dźwigni, wyciąga się pieczywo.
  • Czysto aż błyszczy – pod grzałkami znajduje się wysuwana szuflada na okruchy. Ich usunięcie to zaledwie wyciągnięcie tacki i opróżnienie jej zawartości. Obudowę ze stali nierdzewnej łatwo wytrzeć szmatką.
  • Więcej znaczy lepiej – 4 lub 6 komór pozwala w jednym czasie przygotować większą liczbę gorących, chrupiących tostów.

Szczegółowe informacje o tosterach na 4 i 6 kromek oraz o opiekaczach dostępne są w naszym sklepie: tostery i opiekacze.

Toast dla tostu, czyli jak je najlepiej podawać

Toster gastronomiczny stanowi dopiero początek przygody kulinarnej. Chociaż same tosty smakują wyśmienicie, to jeszcze lepszą ucztą dla kubków smakowych jest połączenie pieczywa z różnymi dodatkami. Istnieje wiele ciekawych przepisów na niecodzienne podanie przypieczonych kromek. Mogą być serwowane z owocami lub kapustą kiszoną, polane miodem albo posmarowane masłem czosnkowym. Propozycji i połączeń można znaleźć tak wiele, jak daleko sięgnie ludzka wyobraźnia.

sandwich-926894_1920

Poniżej przedstawiamy Wam kilka przepisów, których efekty najbardziej nam smakowały:

Dla mięsożerców: Tosty z kurczakiem i sosem barbecue

Składniki (1 tost):

  • 2 kromki chleba tostowego
  • 100 g filetu z piersi z kurczaka
  • Kawałek niebieskiego sera pleśniowego
  • Pół małej, czerwonej cebuli
  • Łyżka sosu barbecue
  • Przyprawy: pieprz, sól, cząber, słodka papryka

Przygotowanie
Pokrojoną w piórka cebulę szklimy na patelni, dodajemy niewielkie kawałki kurczaka. Przyprawiamy i dobrze mieszamy. W międzyczasie, wkładamy dwie kromki do tostera elektrycznego. Na rozgrzanej patelni mieszamy z kurczakiem pokruszony ser. Gdy pieczywo będzie gotowe, na jednej kromce układamy kurczaka z cebulą i serem, a następnie przykrywamy drugim tostem (posmarowanym od wewnątrz sosem). Smacznego!

 Dla miłośników zagranicznych smaków: Tosty hawajskie

Składniki (1 tost):

  • 1 kromka chleba tostowego
  • Plaster ananasa
  • Plaster sera gouda
  • Plaster ulubionej szynki

Przygotowanie
Wkładamy kromki do tostera i czekamy, aż się zarumienią. Gdy będą już gotowe, wyciągamy. Na jednym toście układamy kolejno: szynkę, ananasa i ser. Dla lepszego roztopienia sera, całość można umieścić w nagrzanym piekarniku na ok. 5 minut (Uwaga: kontrolujemy aby pieczywo i ser się nie przypaliły). Smacznego!

Coś na słodko: Tosty z brzoskwiniami

Składniki (6 tostów):

  • 6 kromek chleba
  • 2 brzoskwinie
  • 50 g masła
  • 1/4 szklanki cukru trzcinowego
  • 1 kubeczek waniliowego serka homogenizowanego

Przygotowanie
Obrane brzoskwinie należy pokroić w cienkie plasterki. Masło z cukrem wrzucić na rozgrzaną patelnię. Gdy zaczną się karmelizować, dodać do nich brzoskwinie i smażyć wszystko przez ok. 2 min. Kromki podgrzać w tosterze. Na gorące tosty nakładać brzoskwinie zmieszane z masłem i cukrem. Na wierzch dodać łyżkę sera. Całość dekorujemy liściem mięty. Jeść na ciepło. Smacznego!

Być może któryś z przepisów przypadnie Wam do gustu i zechcecie go wypróbować. Czy wiecie, że pieczywo z tostera to częsty gość na śniadaniowym stole nie tylko u Polaków, ale również u Portugalczyków, Brytyjczyków, Szkotów, Niemców czy Amerykanów? A co króluje u Was?