Ryżowar – wydajne gotowanie

Urządzenie do gotowania ryżu jest najlepszym rozwiązaniem dla wszystkich kucharzy, którzy w krótkim czasie chcą przyrządzić dużą ilość tego dodatku do potraw. Ryżowar marki Royal Catering zapewnia niezastąpioną pomoc w przygotowaniu dań nie tylko egzotycznej, ale także polskiej kuchni. Przekonaj się, dlaczego warto jeść ryż i co potrafi nasz elektryczny garnek.

Danie z dodatkiem ryżu

Ryżowar do każdego gatunku ryżu

Ryż to jeden z podstawowych produktów spożywczych na świecie. Występuje w ponad stu tysiącach odmian, ale tylko wybrane trafiają na nasze stoły. W Azji stanowi podstawę wyżywienia, a w Europie często dodaje się go do rozmaitych posiłków. Sklepy oferują wiele gatunków, rozróżnianych zarówno na podstawie długości ziaren, jak i kolorów. Oto najpopularniejsze z nich:

  • biały długoziarnisty – o neutralnym smaku, nadający się do niemal każdej potrawy;
  • naturalny brązowy – mniej przetworzony od ryżu białego, zawierający więcej składników odżywczych, o dłuższym czasie gotowania (ok. 30 minut);
  • basmati – polecana do sałatek, mięs i ryb aromatyczna odmiana ryżu długoziarnistego,
  • jaśminowy – lekko słodki, doskonały przede wszystkim do deserów;
  • dziki – o intensywnym smaku, bogaty m.in. w witaminy z grupy B, o długim czasie gotowania (ok. 60 minut).

Bardzo wiele gatunków ryżu można polecić osobom na lekkostrawnej diecie i dbającym o dobre samopoczucie. Zboże to jest cennym źródłem węglowodanów, białka, witamin i pierwiastków niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nadaje się dla osób chorych na celiakię, gdyż nie zawiera glutenu. Jedzmy więc ryż na zdrowie! W jego przygotowaniu pomoże Ci ryżowar.

Royal Catering przedstawia wydajne rozwiązanie – ryżowar

Ryżowar Royal Catering RCRK-10A

Prezentowane urządzenie marki Royal Catering sprawdzi się w profesjonalnych kuchniach. Ryżowar docenią pracownicy restauracji, barów, stołówek, bufetów i firm cateringowych serwujących nie tylko dania kuchni azjatyckiej czy meksykańskiej, ale również gołąbki, risotto oraz inne posiłki na bazie ryżu lub z jego dodatkiem (np. zupy).

Przedstawiony sprzęt gastronomiczny został zaprojektowany do gotowania dużej ilości dodatku. Model od Royal Catering ma pojemność wynoszącą aż 23 litry, co umożliwia jednorazowe przygotowanie 80 porcji (przy założeniu: 1 porcja = 75 g ryżu). Wewnętrzny aluminiowy pojemnik mieści 6 kg produktu spożywczego (nadaje się także do obróbki termicznej np. jajek i warzyw). Zbiornik łatwo utrzymać w czystości dzięki gładkiej powierzchni.

Garnek do ryżu charakteryzuje się oprócz dużej wydajności również prostą obsługą. Automatyczne ustawianie czasu oraz mocy pozwala optymalnie dobrać parametry do ilości przygotowywanego ryżu. Po obróbce jest on sypki – ani za twardy, ani za miękki. Maszyna dysponuje funkcjami podtrzymywania ciepła i przechodzenia w stan podgrzewania. Druga z opcji załącza się po ukończeniu gotowania.

Risotto

Ryżowar obsługuje się jednym przyciskiem. Poręczne uchwyty umożliwiają wygodne przenoszenie urządzenia. Izolacja termiczna sprawia, że ich dotknięcie podczas działania sprzętu jest całkowicie bezpieczne. Dodatkowo w zestawie znajdują się miarka do odmierzania porcji i łyżka do mieszania.

Jeśli chcesz serwować swoim gościom dania z ryżu, pamiętaj, że najlepsze rozwiązanie to maszyna marki Royal Catering! Doskonale łączy wydajność oraz łatwą obsługę. Nadaje się do praktycznie każdego gatunku ryżu, a także innych produktów spożywczych, np. kaszy, jajek czy owoców morza.