….i obiad jak u mamy

Grill ryflowany Royal CateringTwoja malutka kuchnia nie pozwala na montaż dużego piekarnika wraz z płytą do smażenia, a marzy Ci się porządny, domowy obiad? Nic trudnego, wystarczy zainwestować w elektrycznego grilla. Zamontujesz go w każdym miejscu, a jedynym warunkiem jest stały dostęp energii. Mówią, że masz dwie lewe ręce? To nic, urządzenie jest tak skonstruowane, że na pewno podołasz obsłudze. Teraz tylko przywdziej gustowny fartuszek i zaczynamy pichcenie!

 

Ich kompaktowa budowa pozwala na użycie zarówno w małej studenckiej kuchni, jak i ogromnej restauracji. Dostępne są opcje o długości 50 cm – to tyle, ile klasyczna „stacjonarna” kuchenka, dlatego grill nie powinien znacząco naruszyć wystroju naszej niewielkiej kuchni.  Z drugiej strony: wersja mierząca 1 metr – doskonała do większych obiektów gastronomicznych. Jak widać, dla każdego coś pysznego. Idźmy więc dalej, w stronę smakowitości.  Dzięki oszczędnej konstrukcji, grille mogą być stosowane w gospodarstwach domowych, bez obawy o zwalający z nóg rachunek za energię elektryczną. Jeśli jednak jesteś restauratorem, liczy się dla Ciebie wysoka wydajność pracy oraz szybkie nagrzewanie powierzchni do smażenia. Dodatkowym atutem są oddzielne strefy grzania: teraz możesz równocześnie ogrzewać stek w 50 stopniach, oraz zapiekać świeżą porcję innego dania w temperaturze do 300 stopni.  Również i o to zadbano przy produkcji elektrycznego grilla.

 

Zdarza Ci się jednak ponieść klęskę podczas walki z kucharzeniem? Szczęśliwie nie tym razem. Dla zapewnienia bezpieczeństwa, urządzenia wyposażono w zabezpieczenia przed przegrzaniem i automatyczną kontrolę temperatury – nawet jeśli nieco się zapomnisz, nie skończy się to kłębami czarnego dymu z kuchennego okna. Zadbano również o łatwą konserwację grilla. Już nie spędzisz wieczora z „druciakiem” w rękach, pocąc się i czerwieniąc, bez skutecznie szorując przypaloną powierzchnię. Zużyty olej zbiera się w poręcznej szufladce, więc nie trzeba wydobywać go z najgłębszych zakamarków urządzenia. Wszystko przebiega łatwo, szybko… i przyjemnie.

 

Jajecznica, bekon, wykwintny zapiekany kurczak, aromatyczna ryba czy też domowy placek – co tylko zechcesz. Na elektrycznym grillu przyrządzisz wszystkie ulubione dania. A może lata niezdrowego jedzenia odbiły się w pasie i biodrach a lekarz zalecił dietę? Doskonale! Wiadomo, że najzdrowsze posiłki są przyrządzane właśnie na grillu. Więcej: urządzenia te dają Ci możliwość rozwinięcia skrzydeł w kulinarnych eksperymentach, przy okazji oszczędzając czas poświęcany na gotowanie. Kto wie, może właśnie odnalazłeś nowe hobby? Bo od teraz gotowanie może być przyjemne!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *