Nasz klient, nasz pan!

Powszechnie wiadomo że dzieci są najbardziej wybrednymi i wymagającymi klientami lokali gastronomicznych. Często są nieufne i nie lubią próbować nowości, ale gdy coś im posmakuje nakłaniają swoich opiekunów do powrotu w to samo miejsce. Dlatego też, właściciele punktów gastronomicznych tak zabiegają o najmłodszych klientów. Mają świadomość tego, że dzieci mają świetny dar przekonywania i rodzice nie potrafią oprzeć się namowom swojego dziecka.

Dzieci często wybrzydzają podczas obiadów, marudzą i nie przepadają za tradycyjnymi obiadami, do których przyzwyczajeni są dorośli. Milusińscy wolą jak na ich talerzu jest kolorowo, jedzenie łączy się z zabawą oraz słodko. Jednak nie codziennie mamy „dzień dziecka” i nie zawsze na obiad czy kolacje dostaję lody, ciastka, ciasto, pączki, rurki z kremem i inne słodycze. Wiadomo jak niekorzystnie mogą wpłynąć na dziecko, zwłaszcza na jego uzębienie. Zbyt duża ilość cukru we krwi dziecka, może doprowadzić do jego nadpobudliwości i problemami z zaśnięciem. Mając taką świadomość, doświadczeni rodzice chętnie wybierają się lub sami robią naleśniki. Bardzo prosto je przyrządzić i niezwykle szybko. Lokale gastronomiczne oferują szeroki wybór naleśników z różnorodnymi nadzieniami i sosami. Nie zawsze naleśnik musi być przygotowany na słodko, odmiana mogą być słone lub ostre naleśniki.

Tego typu lokal nie może pozwolić sobie na postój w pracy, dlatego istotne jest aby był on wyposażony w profesjonalną naleśnikarkę, która zwiększy produkcję naleśników. Naleśnikarka przeznaczona jest do smażenia wszelkiego typu naleśników, czyli tych na słodko i słono oraz placków. Szybko się nagrzewa oraz studzi, więc nie ma możliwości poparzenia się lub wystąpienia innych komplikacji. Gładka powierzchnia naleśnikarki zapobiega przywieraniu ciasta, więc wszystkie naleśniki są idealne i trafiają na talerz w całości. Jest wykonana ze stali nierdzewnej więc łatwo zapanować nad jej czystością, bez problemów można wyczyścić ją zwykłą szmatka zwilżoną czystą wodą.

Naleśniki to nie tylko te z serem, bitą śmietaną, dżemem. W profesjonalnym lokalu można skosztować czekoladowych naleśników z pyszną czekoladą i bananami, innymi owocami, polewami ze świeżych owoców oraz z mięsem, paprykowe, warzywne dla wegetarian. Możliwości jest wiele, więc pomysłów na idealny obiad lub kolację jest bez końca.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *